welcome and thanks for visit our blog kisahsukadukakami.blogspot.com

Friday, December 31, 2010

year

suka duka 2010 tak mungkin kitorang lupakan.

sedar tak sedar dah masuk 2011.
macam tak percaya je..
cepat betul masa berjalan.

makna nya...

BTS :)


umur pun makin meningkat.
sekarang dah form 5.
nanti spm plak.
wahh ! gerun nya.
haha..

kenangan manis dengan family tercinta tak kan lenyap dalam ingatan.
tapi,walau indah macam mana pun sesuatu perkara tu..
mesti ada buruk nya..
kita kena ingat..
semua nya TAKDIR.

4 Bumi :)
hanani
izatul
chui yoke
aliah
nadiah
akma
izaliyani
aimi
nabilah
laylatul
vivi
hui man
suet kee
yi qin
yi ting
swee kim
darishini
wei kai
prasad

kita jumpa kat sekolah nanti okay !
and tak lupa juga kat ezzah nur ain yang comel :)
best friend ;)
khas untuk aienal najwa
jangan lupakan kitorang tau.
sayang kau !
jangan merajuk rajuk lagi.
hee ;p

khas untuk nurul haziqah
walaupun kau tak tulis nama kitorang kat blog kau..
tapi kitorang tetap sayang kau !
jangan lupakan kitorang tau.:)

harap sangat dapat jumpa lagi dengan korang.
tapi tak ada jodoh kot..
haha..
we love you !

and,
the best thing..
blog ni kitorang buat pada tahun 2010.
tapi tak ingat plak tarikh nya.
haha..
mungkin nanti kitorang dah jarang update.
busy study and focus untuk spm.
kitorang akan rindu dengan blog ni.
heee ;)

thanks pada sape2 yang jadi follower tu.
dan thanks pada yang sudi baca blog ni.
kalau ada masa nanti baru update lagi.

enjoy your new life !

Tuesday, December 28, 2010

jalan-jalan :)

woahhh !
best nya pergi jalan-jalan.
haha.
poyo je kan..
jalan-jalan kat Shah Alam je..

Kak Wa dengan Mak yang nak beli barang sebenarnya.
kitorang saje menyibuk sekali.
haha..
Abah tolong hantarkan je..
hehe ;)

kitorang pergi SACC Mall.
sekarang kan Year End Sell,so kitorang cuci mata la.
mak aii..
rambang mata kott..
kitorang berkenan dengan satu handbag ni.
di mata kitorang handbag tu memang cun la beb !
haha..
tanya harga dia bila dah less..
alamak !
mahal la plak..
tak jadi nak beli..
seratus lebih plak tu..
haha..
lain kali je la..

penat jugak la..
kesian kat kaki kitorang..
haha..
biasa la..
jalan-jalan mesti la guna kaki..

banyak tempat yang kitorang pergi..
letih gila !
malas nak cerita panjang2..
haha..

perut pun dah berkeroncong..
haha..
kitorang makan kat La Boutique Cafe Upin & Ipin kat syeksyen 7.
dekat2 dengan Jakel..

restoran tu memang cute and cun.
haha..
kalau nak tau korang pergi la ye..

nak makan apa ye?
erm...
tengok menu la beb..
hehe..
macam2 ada..
tapi kitorang pilih Nasi Goreng Kampung Durian Runtuh.
haha..
pastu order Ice Blended Coklat.
fuhh..
sodap bebenor ice blend tu.
coklat nya pekat melekat gitu..
haha..

sambil2 tu tengok perlawanan Malaysia lwn Indonesia.
golll !
nasib baik 3-0.
haha..

fatehah kata abg cashier kat situ handsome.
haha..
mengada-ngada betul.
abg tu siap ajak pergi karnival upin ipin kat dia.
haha..
bukan main lagi..menyampah ! ;p

kitorang siap bawak balik bekas minuman kat situ..
haha..
pastu ada beli barang sikit kat situ..
tengok la gambar nya nanti.
hope korang enjoy okay !



ini bekas minuman mak dengan kak wa.
mereka order teh o ais je..:)



ini plak bekas ice blended kitorang.
memang sedap..comel kan? ;)


ni la barang yang kitorang beli kat situ..
haha..air mineral je..:)


comel kan bag plastik ni? ;)


simpan untuk kenangan..hehe :)



thanks for reading :)

Sunday, December 26, 2010

mata oh mata

kenapa dengan mata?
kenapa?
kenapa?

hahaha..
nak kongsi cerita dengan korang.
pasal mata kitorang.
entah pape kan?
pasal mata pun mau cerita ka?
hehe ;)

kitorang ada empat mata.
a.k.a
rabun.
haha..

start pakai cermin mata time form 2.
haha..
mula2 tu agak malu nak pakai.
biasa la tu...

agak leceh !
tapi nak buat camne..
dah nasib mata kitorang macam tu..
haha..
keturunan kot..
semua ahli keluarga kitorang rabun.

kadang2 tu rasa kelakar.
tengok tersusun cermin mata kat rumah ni.
haha..

nak bagi tau something..
kitorang akan edit gambar.
just tulis web blog je..
haha..
tu pun kalau rajin baru edit.
hehe.. :)

cakk..haha..ni muka yg belum pakai cermin mata.. :D

promote gigi..haha..tu la muka kitorang berkaca mata.
 
sewel ke apa ni?haha..

cermin mata kitorang.haha.black and brown ;)

sebenarnya,hasrat di hati memang la nak tukar cermin mata baru.
tapi,kitorang ni jarang pakai.
pakai pun kat sekolah je.
kadang2 mak pun marah..haha..
makin rosak mata nanti.

ni first time kitorang ambil gambar berkaca mata..
nampak tua kan..
haha..
:)

Wednesday, December 22, 2010

takde kerja ! haha .

lalala..
apa nak buat bila takde kerja?
hahaha..

ini dia projek kami :)

entah pape yang kitorang melalut..
haha..
biasa la takde kerja !

ehh..
ada lagi..

kalau korang perasan la ada sedikit perubahan kat blog ni..
hehe..

cuba tengok tulisan yang bergerak kat bawah header tu..
and ada cursor yang comel tu..
haha..
comel kan?
cakap comel jugak tau..
kalau tak,tak mau kawan..
 haha..

itu lah kerja kitorang..
haha..
sentiasa mencuba sesuatu yang baru untuk blog ni..
rajin kan ?
hehe.. :)

okay..that's all for today.
thank you .





Monday, December 20, 2010

bermakna :)

kita bersaudara (KRU)

Biar adakalanya dia buat kau kecewa
Biar adakalanya dia buat kau gundah
Tetapi tak mengapa kerna dialah juga
Yang mengambil hatimu bila keadaan reda

Oh kita bersaudara kerna slalu mengalah
Tak guna marah marah nati berbaik juga
Oh kita bersaudara tak guna gaduh gaduh
Kerna air dicincang tidak akan putus

Biar kau dalam susah semua orang tak menegur
Agaknya tangan siapa yang sudi menghulur
Jika tak adik beradik yang tak mungkin berkira
Walau sekali kau beri selalu yang kau terima

Oh kita bersaudara….
Oh kita bersaudara kerna selalu mengalah
Tak guna marah-marah nati berbaik juga
Oh kita bersaudara tak guna gaduh gaduh
Kerna air dicincang tidak akan.. akan.. akan…. putus


rindu dengan blog ni.
dah lama tak merepek..
haha..

dah hayati lagu di atas?
best kan..
kitorang suka dengan lagu tu.
banyak pengajaran dari lagu tu.

abang ajoy
kak syima
kak wa

nama2 di atas cukup istimewa buat kitorang.
kakak dan abang kitorang :)

lagu kita bersaudara tu memang berkait rapat dalam kehidupan.
bersyukur kerana ada adik beradik :)












Saturday, December 18, 2010

pendapat

assalamualaikum .
hello .

hey :)
terima kasih kerana sudi meluangkan masa bersama blog kami.

ni nak cerita sikit.
sebenar nya tak de apa2 yang menarik pun.
cuma saja nak merapu merepek.
haha..

ada suatu hari ni.
kitorang tengok tv dengan mak tercinta.
lepas tu keluar video klip mamat ni.

justin bieber

haha..
kenapa dengan mamat ni ye?
okay..

al kisah..
kitorang cakap kat mak..

kami : "mak..handsome kan mamat tu?"
mak : "haa? handsome ke? haha."
kami : "ehh..boleh tahan la..handsome la jugak.haha."
mak : "aik?mata korang ni kero ke apa?macam tu di katakan handsome?haha."

haha..
kitorang terus terdiam bila mak cakap macam tu.
apa2 je la kan..
pendapat masing2 untuk menilai seseorang tu..

oh ya !
perkara yang paling penting ialah..
kitorang bukan peminat mamat tu ye..
haha..
cuma kata muka dia handsome je okay..

itu saja yang kitorang nak merepek.
hahaha.
sekian.. :)

Sunday, December 12, 2010

bosan

hey.
what's up?

apa nak buat ye?
bosan la.

kitorang menghabiskan waktu di dalam bilik.
tak tau nak buat apa.

dengar lagu kat radio.
tapi tak de lagu yang best pun.

tiba2 dapat satu idea.
nak tau apa idea nya?

hahaha..
kitorang amek kertas lukisan.
lepas tu.
amek pensil,pemadam dan marker pen.

kitorang mengeluarkan 'bakat terpendam' di atas kertas lukisan tersebut.
wahh !
tak sangka kami ada 'bakat'.
haha..

maka....
terhasil lah..

hahaha..
itu lah hasil nya.

sorry la gambar tak cantik.

akibat kebosanan.
kitorang pun luahkan 'bakat terpendam'.

so..
boleh tak kitorang buka galeri sendiri untuk kembangkan lagi 'bakat' ?
haha..
 
comel KAN lukisan kitorang ? :p

Saturday, December 11, 2010

geram !

okay.
ni muka geram tau.
bukan nya gembira.
haha..

nak tau tak kenapa kitorang geram?
sebab nya....
kakak kitorang dah tengok filem Narnia yang baru tu.

kitorang yang beriya2 nak tengok.
dia dah tengok dulu.
haish.
geram betul.






Sunday, December 5, 2010

cuti cuti :)

mari dekat mari dekat...
mau citer ckit..

okay...
4 disember hari tu kami sekeluarga balik kampung.
kampung di mana ye?
ahaaaaa..
di Sitiawan Perak..

actually,ada saudara kawen..
sambil tu jalan2 la sekali..

kitorang menginap di Valley View Hotel.
satu malam je..
mak ngan abah bilik lain..
kitorang tido satu bilik ngan kak wa..
hahaha..
syok gila !

malam tu kitorang makan kat satu restoran tomyam..
tak sempat nak tgk nama restoran tu..
haha..
makan ikan bakar...
kak wa mengidam.. :P

satu peristiwa terjadi kat restoran tu..
haha..
tapi tak mau la bg tau..

lepas makan..
kitorang pergi Lumut..
jalan2 kat sana..
mak pun ada beli barang ckit kat sana..

abah pulak teringin nak makan mee rebus..
pergi la satu kedai mamak ni..
tak silap kitorang masa kat kedai mamak tu baru pukul 8 lebih..
tapi jalan kat sana dah lengang gila..

kitorang tak makan pun..
abah je yang makan..
pastu terus balik hotel..
kitorang sempat borak2 ngan kak wa sebelum tido..
hahaha..
best gila !
gelak je memanjang :)

esok nyer kitorang sarapan kat tepi sungai..
ada satu warung yang famous..
hahaha..
ramai gila orang kat situ..
tempat duduk pun tak cukup..
boleh tahan la sedapnye..

lepas breakfast,kitorang pergi Teluk Batik..
okay...
tempat ni memang famous kat sana..
lebih kurang macam Port Dickson la...
mandi manda di laut..
hahaha..
best !!!

kitorang check out pukul 12..
pastu dah tak singgah mana2 lagi..
terus balik Klang la..
dalam kereta tido je la..
hahaha..

sampai rumah pun petang..
alhamdulillah..
perjalanan lancar..:)


otw balik kampung.
menggila di dalam kereta.
hahaha :)


Friday, December 3, 2010

oh no !

HOMEWORK !

weyh.......
homework belum siap.
tak sedar sekarang dah disember.
lepas disember,januari plak.
so,maknanya sekolah la....

hohoho...
aiyokkkkkk...
padan muka kitorang.
hahaha...

okay...
nak tau homework apa yang kena buat ?
ini dia....

additional mathematics

and

chemistry

haiyoooo..
boleh pecah kepala tau buat subject ni..
maybe bagi orang lain mesti 'kacang' je kan..
hahaha...
bagi kitorang?
no comment... :D



tengok la tu..
homework terbengkalai je..
haha..
itu pencil case fatehah :)
macam mane la buku pmr boleh terselit plak tu tehah oii..
hahaha...

haish.
bila difikirkan,risau plak tak siap lagi..
hahaha.
heyyy..
memang patut pun risau kan?

agak2 boleh siap tak? :D



Saturday, November 27, 2010

nak jugak !

narnia !

waaaaa .... :(

nak tengok filem narnia yang baru ni...
nak jugak , nak jugak ...
hahaha..
merengek macam budak2 plak..

haiiyaaa..

mesti mau tengok maaa..
kitorang dah tengok yang pertama dan kedua..
mesti la nak tengok yang ketiga plak...

nak tengok filem tu..
tapi macam takde masa je nak pergi..
hahaha..

tak dapat tengok kat wayang pun tak pela..
tunggu dvd keluar pun ok la...
haha...
btw,filem narnia memang best !
harap2 yang ketiga pun best la... :)


1

 

2



tiga ?
hahaha...



Friday, November 26, 2010

sorry


ciqa :)

sorry....
si ciqa ni ajak kitorang hang out..
tapi kitorang tak dapat pergi...

hmmmm...
dah la rindu gila kat dia..
tak de jodoh plak nak dating..
hahaha..

maybe lain kali je la kita dating okey...
kadang2 tu,apa yang kita plan tak jadi plak..
nak buat macam mana..

kita merancang,ALLAH yang menentukan..

aiseyhhh..
haha...
dah macam couple plak...

apa2 pun,sorry ye ciqa...
kitorang sayang kau... :))
harap kau tak marah..



Tuesday, November 23, 2010

ketentuan ilahi

19 November 2010,jam 8.06 minit malam.
kitorang menerima SMS daripada Farahin.

Innalillah...
ayah Farahin telah meninggal dunia.
ALLAH lebih sayangkan dia.
kitorang terkejut dapat SMS tu.
tiada apa yang mampu dilakukan.
hanya surah suci AL-FATEHAH dan ucapan takziah dapat disampaikan.

kalau boleh,kitorang ingin melawat.
tapi,tak kesampaian..
jarak memisahkan kita.

kepada Farahin,
awak...kitorang harap awak tabah..
semua ini ketentuan ilahi.
kitorang yakin,awak kuat menempuh dugaan ini.
maaf kerana tak dapat berada disamping awak.
awak jaga diri elok-elok..
kitorang sayangkan awak.. :)

Wednesday, November 17, 2010

ucapan :D

Salam Aidiladha
kepada semua keluarga tercinta
kepada rakan rakan tersayang
dan
kepada semua blogger :)

ikhlas dari Fatehah & Atiqah
:)

Monday, November 8, 2010

terima kasih


salam.hai.hello.
haha.
kami Fatehah & Atiqah
nk ucapkan bebanyak la TERIMA KASIH
kepada yg sudi jadi Follower kami :)
walaupun Blog kami ni tak la seberapa.
tak secantik blog org lain
tak sehebat blog org lain
tak vouge mcm blog org lain
c(-:

haha
cakap mcm la ramai sangat org yg follow
padahal berapa la sangat
tapi tak pe,kami terima dgn hati yg terbuka
kami tetap happy
sebab masih ade yg sudi jadi follower
itu pun kira okey la
tetap bersyukur

Terima Kasih sekali lagi ye !
xie xie.nandri.gracias.arigato.
haha.
Sayang awak semua <3





Tuesday, November 2, 2010

final exam is over,SPM is waiting



oh yeah !
final exam sudah tamat.
senyum lebarrr :)
hahaha .

alhamdulillah..
kitorg dpt jawab exam sampai habis..
diberikan tubuh badan yg sihat..
syukur..
cehh..ayat power gitu ! haha.

tapi,senyum senyum jugak.
result tak pasti lg ok ke tak.
hehe.
risau la.

wow !!
next year SPM plak.
haha..dah ready ke?
awal lagi ke?
hahaha.
lagi gentar weyh..

hooray !
tak lama lagi cuti sekolah :)



Monday, November 1, 2010

earth :)


ini bukan cerita tentang bumi kita ye.. :D
tetapi ini cerita tentang
4 BUMI


nama kelas kami.
beautiful class ! :)
haha ..

dua orang saje budak lelaki .
yang lain semua perempuan :)

macam2 perangai yang ada dalam kelas .


kalau nak cerita setiap sorang pelajar yg ada dalam kelas tu,memang panjang berjelar .
haha :D

memang seronok jadi keluarga 4 BUMI :)
pahit manis dalam persahabatan tak dapat di elakkan.
itu perkara biasa.
walaupun dengan classmate sendiri.
tapi perkara tu semua lah yg mengeratkan lg hubungan.

harap2 hubungan persahabatan dalam kelas 4 BUMI berkekalan.



p/s : gambar kelas belum ada lg.. kalau ada nnti kami letak :)

Monday, October 25, 2010

budak sekolah lagi :D


ohh ya!
kami masih budak skola :)

berada di tingkatan 4 ..
muka pun masih budak2..
haha..
muda lagi :)

masih duduk di bangku sekolah
belajar di sekolah
naik bas sekolah
haha...
semuanya tentang sekolah .
:)


Saturday, October 16, 2010

final exam



oh tidak !
sekarang ni semua pelajar demam .
nak tau demam ape?
hahaha...ini dia..
demam peperiksaan

aduhaiiii..
kami pum demam jugak..

semestinya,budak2 yang ambil pmr sudah merdeka !
tapi,tak pe la..
next year korang akan rasa 'penderitaan' utk form 4..
hahahaha..

mereka yang ambil spm dan stpm mesti sedang khusyuk mentelaah..
:)

pening kepala memikirkan soalan exam..
haha...poyo je..
baru final exam,belum spm lg..
bayangkan berapa banyak paper yang kitorg kena jawab !


gambar ini sekadar hiasan :)




kepada semua kawan2,
good luck !
:)





Friday, October 8, 2010

perasaan

saya keliru
apa yang patut saya buat
saya kebingungan
apa yang berlaku sebenarnya
saya serba salah
apa yang terbuku dalam hati ni

saat ini
hanya ALLAh yang mengerti
saat ini
hanya saya yang rasai
saat ini
hanya hati yang memendam
~atiqah

Saturday, October 2, 2010

lupe nak update :D


fuhhhh..
lame rasenye kitorg tak update blog ni..
hahaha..
last update pun mase cuti raye..
mungkin terlupe
atau mungkin sibuk
maklumla,homework cikgu bagi hari2..
pastu,hujung minggu banyak jemputan..
yela..sekarangkan masih lagi dalam bulan Syawal
Open House sane sini..
orang kawen pun ade jugak..

makan dah la sedap2 pulak tu..
hehe..
tapi,kene la beringat sikit..
kalau makan tak ingat diri...
takut GEMUK pulak nanti..
hehe...

hmmm..
dah tak tau ape lagi nk bebel..
tadi bukan main banyak dalam otak ni nk tulis ape..
bile dah sign in BLOG ni..
hilang ape dalam fikiran..
haha...
okeyla..bye2..:)

Thursday, September 16, 2010

homework

raya,raya jugak..
tapi homework still cikgu bagi..
dah la banyak plak tu..

adoiiiii

tak siap lagi
macam mane ni..
kepala pening dah nak pikir..
haha..
ada yang dah buat separuh..
rasa lega sikit la..

daripada tak buat langsung,
lagi parah kot.
haha..

let's go girl !!
don't give up !!
:)


Tuesday, September 14, 2010

muka kami -____-

sama atau tidak ?
orang kembar memang la muka serupa..
betul tak??
tapi,nanti bile umur dah meningkat
mungkin berbeza sikit..

bagi kitorg muka kami berbeza..
sesape yg hari2 tgk muke kitorg memang la boleh kenal mane satu
Fatehah & Atiqah
tapi,kalau dari belakang lagi susah nk cam..
rambut dah la same panjang.. :D

HAHA .. :D

apa bezanya?

kami :) 

Thursday, September 9, 2010

salam aidilfitri :D



sempena bulan yg mulia ini,
KAMI ingin memohon ampun sekiranya ada salah dan silap..

khas untuk family tersayang
selamat hari raya..
ampunkan salah silap kami .

untuk sanak saudara,guru,kawan..
selamat hari raya..


semoga hari raya aidilfitri tahun ini bermakna untuk kita semua..
sedih sungguh meninggalkan ramadhan..



Friday, September 3, 2010

percutian percuma :D


wheeeee !!
cuti sekolah kembali :)
syoknya...haha

2 minggu cuti plak tu...
lama nyer....haha
tapi,homework berlambak gila !

menghitung hari untuk menyambut syawal.
sayang nya nak tinggal kan ramadhan.

Wednesday, September 1, 2010

thank you

thank you
for simply being there
on the cloudy days
on the sunny days

thank you
for sharing your joys
and pain with me
for showing me
that i'm so special

that my contribution count
through our friendship
i have grown as a person
and i hope you have too

thank you,thank you,thank you
just for you

thank you for simply being my friend
for the special memories
we share together now
for the never ending supports
you always give me
oh friend

i will always love you
i can't tell you how much
that you mean to me
i pray for our everlasting friendship
never ever say good bye to yesterday
cause yesterday was special and wonderful
and hope tomerrow will be better

thank you
for everything
nice song from -mirwana


p/s: untuk semua sahabat kami :)